Αναλυτικά Modeler

 

MODELER® Λογισμικό Σχεδιασμού Συστημάτων:  Περισσότερες Πληροφορίες 

 

Προβλέποντας τη συμπεριφορά των ηχητικών συστημάτων σε διαφορετικά είδη εγκαταστάσεων

Το λογισμικό σχεδιασμού συστημάτων MODELER® βοηθά τους σχεδιαστές ήχου να προβλέπουν τη συμπεριφορά των ηχητικών συστημάτων σε οποιοδήποτε σχεδόν είδος εγκατάστασης.


Η σωστή τοποθέτηση των ηχείων είναι μια επιστήμη

Χρησιμοποιώντας το πατενταρισμένο λογισμικό BOSE® MODELER®, μπορούν να τοποθετηθούν πολλαπλά ηχεία σε ηλεκτρονικά μοντέλα δωματίων με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Το πρόγραμμα επιτρέπει την ρύθμιση κατευθυντικότητας των ηχείων, να μετακινούνται, να ενεργοποιούνται ή να απενεργοποιούνται, να ενισχύονται και να ρυθμίζονται οι τιμές χρονικής καθυστέρησης. Επίσης, μπορεί να επέμβει στις ακουστικές ιδιότητες των υλικών επιφάνειας που έχουν προγραμματιστεί για τον συγκεκριμένο χώρο. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν από τα αρχιτεκτονικά σχέδια - το κτίριο δεν χρειάζεται καν να υπάρχει.

 

Όλα επηρεάζουν τον ήχο

Οι σχεδιαστές ήχου μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό MODELER® για να δουν τα αποτελέσματα από εμπόδια και αντανακλάσεις. Μπορούν ακόμη να διερευνήσουν τον τρόπο που ο αριθμός των ανθρώπων σε ένα χώρο επηρεάζει τον ήχο του.

Παρεμπόδιση συμβαίνει όταν επιφάνειες όπως μπαλκόνια και υπερκείμενες κατασκευές μπλοκάρουν το ηχητικό κύμα. Οι ανακλάσεις, όταν διαχειρίζονται δεόντως, προσθέτουν στην αίσθηση ευρυχωρίας και περιβάλλοντος ενός χώρου. Όταν όμως είναι ανεξέλεγκτες, δημιουργούν ενοχλητική ηχώ. Ακόμα και το κοινό επηρεάζει την ποιότητα του ήχου, γιατί όσο λιγότερος κόσμος βρίσκεται σε ένα χώρο τόσο περισσότερο εκθέτει το ηχητικό κύμα στις σκληρές επιφάνειες, αυξάνοντας την αντήχηση.

 

Ένας οπτικός – έγχρωμος χάρτης απόδοσης του ηχητικού συστήματος

Όταν όλοι αυτοί οι παράμετροι προγραμματίζονται στο λογισμικό Modeler®, οι αλλαγές μπορούν εμφανιστούν πριν εγκατασταθεί κάποιος εξοπλισμός. Οι χάρτες αυτοί μπορούν να τυπωθούν έγχρωμα.Για ακόμα πιο ακριβείς προβλέψεις του ήχου μιας εγκατάστασης, τα αποτελέσματα του Modeler® μπορούν να εξαχθούν στο βραβευμένο σύστημα προσομοιωτή Auditioner®. Σε αυτόν μπορούμε να ακούσουμε τον προσομοιούμενο ήχο, βάσει των παραμέτρων ενός χώρου, στις θέσεις που ορίσθηκαν. Η τεχνολογία του λογισμικού χρησιμοποιείται παγκοσμίως, σε ποικιλία μεγάλων εγκαταστάσεων.Όλα τα αποσπάσματα αναπαράγονται κατόπιν αδείας. Tα iPod, iPhone και iPad είναι εμπορικά σήματα της Apple Inc., κατοχυρωμένα στην Αμερική και σε άλλες χώρες.

evden eve nakliyat